Bemutatkozás

Televíziós műsorvezető, szerkesztő, producer, újságíró, színésznő, fotómodell, szexszimbólum és boldog édesanya. 1993. óta MÚOSZ tag. Számára a családja és a hivatása a legfontosabb.

Pályafutását fotómodellként kezdte, még gimnazista volt, amikor egy neves fotóművész felfedezte. Magazinok címoldalára, kártyanaptárakra, képeslapokra, poszterekre kerültek a fotói. Az igazi sikert az európai RTL-csatornán sugárzott Tutti-Frutti című népszerű show-műsor hozta meg számára. Olasz filmesek egy magyarországi válogatáson a sok szép lány közül választották ki, és így Tünde volt az első magyar lány, aki szerepelhetett a német televízió közkedvelt műsorában.

A külföldi sikerei után itthon is nagyon sok feladatot kapott. Szerepelt játék- és reklámfilmekben, valamint jelentős szerepeket játszott neves színművészekkel színházakban. A Pesti Színházban Lukács Sándor partnere volt, a Ruttkai Éva Színházban Esztergályos Cecíliával játszott együtt.

Újságírói pályafutása a ’90-es évek elején kezdődött. Az egyik népszerű magazin felkérte, hogy készítsen az újság számára riportokat híres emberekkel. Ezt követően több országos lapban jelentek meg cikkei. Rendszeresen publikált a Kiskegyed, Reform, Vasárnapi Hírek, Népszava, Esti Hírlap, Aktuell, Őnagysága, Ármány és szerelem, Képes Európa lapoknak. Jelenleg a Sikeres Nők főmunkatársa. Neves művészekkel, sportolókkal, politikusokkal, híres, sikeres és érdekes személyiségekkel készít exkluzív interjúkat.

Számos világsztár nyilatkozott Tündének: Sylvester Stallone, Luciano Pavarotti, Placido Domingo, José Carreras, José Cura, Richard Clayderman, Tony Curtis, Demis Russos…

Televíziós munkássága 1992-ben indult. Több televízió-csatornán dolgozott szerkesztő-riporterként. Az MTV1-en a Halló Vasárnap! című műsorban készített sztárriportokat. Gyakorlatot szerzett a televíziós műhelymunka területén, a téma felvetésétől a szerkesztésen és a vágáson át egészen a műsorvezetésig.
Mikrofonvégre kapta Papp Lacit, Puskás Öcsit, Melis Györgyöt, Sinkovits Imrét, Lukács Sándort… Havas Henrik egyik műsorában ismert politikusokkal, színművészekkel készített interjút.
A Szív Tv-ben állandó rovata volt Híres Személyiségek Titkai címmel. Nagyon sok sztárral beszélgetett itt is. A Metropol Tv-ben szintén kiváló és értékes művészekkel készített interjúkat.

Kiszel Tünde 1995 nyarától a Budapest Televízióban szerkesztő-műsorvezető. Számos sikeres műsora volt. Négy évig szerkesztette és vezette a Karosszék című zenés, kulturális magazinműsort. Az élő adást minden vasárnap este 6 órától 11 óráig láthatták a nézők. Három évig szerkesztette és vezette a Töltse velünk az éjszakát! című szintén élő adást. Neves közéleti személyiségeket, Kossuth-díjas művészeket, kiváló sportolókat hívott meg. Főleg kulturális eseményekről, színházi premierekről, fesztiválokról, gálakoncertekről, jótékonysági rendezvényekről tudósított.
A Humoróra című műsorban élő adásban népszerű humoristákkal beszélgetett. Az Elhúzzuk a nótáját című műsorában magyar nóta- és népdalénekeseknek adott bemutatkozási lehetőséget. 2000-ben csaknem egy évig láthatták a Gyermekkalauz című műsorát. Meghívott szakemberek segítségével hasznos tanácsokat, információkat nyújtottak elsősorban a szülőknek. Minden adásban volt sztárvendég.
Két évig szerkesztette és vezette a Mi Muzsikus lelkek című műsort. Az egyórás élő adásban megszólaltak a hazai operaszínpadok legnagyobb csillagai, akikkel zenéről, művészetről, barátságról, szeretetről – a számára oly fontos egyetemes emberi értékekről beszélgettek. A kiváló művészek életükről vallottak, miközben szebbnél szebb operaáriák csendültek fel.
A Hogy van című műsorában ugyancsak ismert és népszerű művészekkel beszélgetett.

Öt évig minden héten jelentkezett a Sztárbaba című népszerű műsora. Neves művészeket hívott meg és látott vendégül, akik magukkal hozták gyermeküket is. Exkluzív beszélgetések népszerű művészekkel családról, gyermeknevelésről, szeretetről. A Sztárbaba különleges műsor, mert Tünde együtt “vezette” gyönyörű kislányával, Donatellával. A nézők nagyon szerették ezt a műsort, nagyon jók és pozitívak voltak a visszajelzések.

Nagy sikerű műsora volta Sztárok allűrök nélkül. A hetente jelentkező adásban a legnépszerűbb művészekkel, színészekkel, énekesekkel, táncosokkal, sportolókkal beszélgetett. A műsort színvonalas produkciókkal színesítették.

A népszerű műsorvezető tíz alkalommal vezette a Budapest Tv szentesti, karácsonyi műsorát. Az ünnep szentségéhez, hangulatához méltó, ugyanakkor szórakoztató műsort láthattak azok a kedves nézők, akik vele és sztárvendégeivel töltötték a Szentestét. Persze kivette a részét a vidámságból is: több alkalommal szerkesztette és vezette a Budapest Tv szilveszteri műsorát, igazi csillagokkal búcsúztatva az óévet.

Tünde, közkedvelt műsorainak egyszemélyben szerkesztője, műsorvezetője és producere. Saját finanszírozású műsorai rendkívül sikeresek. Üzletasszonyként is kiválóan helyt áll.

Hosszú évek óta állandó szereplője a “nagy” csatornák, RTL Klub, TV2, MTV …legnépszerűbb és legnézettebb show-műsorainak. Meghívást kapott – immár négy alkalommal – A Fábry-showba, Szulák Andrea-showba, Balázs-showba, Mónika-showba, Mokkába, Aktívba, Reggelibe, Fókuszba, Reflektor sztármagazinba, Receptklubba. Vendégül látták az MTV Elsőkézből, Nagy vita, NéwshowR c. műsoraiban, valamint az ATV Esti Frizbi műsorában.

Szerepelt a TV2 nagy sikerű Big Brother VIP és Vásott Kölykök c. produkciójában. Hamarosan az RTL Klub A rettegés foka c. műsorában láthatják a nézők.

Szereti a kihívásokat, a megmérettetést. Rendszeresen felkérést kap jótékony célú rendezvények, gálaestek konferálására. Festő és képzőművészek kiállításait nyitja meg. Kulturális események háziasszonya.

A média világában végzett több, mint másfél évtizedes szorgalmas munkája alapján elmondhatjuk, hogy a csinos riporternőt szeretik a nézők és az olvasók. Nagyon sokan gratulálnak, leveleket írnak, telefonálnak a műsorai után. Újságíró kollégái mondják: fő erőssége az empátia, a jó kapcsolatteremtő-képesség és a hitelesség. Különlegesen érzékeny és empatikus személyiség, aki két dolgot tart igazán fontosnak az életében: a családját és a hivatását. “A legszebb dolog a világon boldog édesanyának és elismert, sikeres asszonynak lenni. Nekem mindkét dolog megadatott, amiért hálás vagyok a sorsnak.” – vallja Tünde.

Végül álljon itt egy rövidke idézet egyik tisztelője minap érkezett leveléből: “Kedves Tünde, nagyra becsüljük, hogy nemcsak ragyogó szépségével szegez bennünket, nézőket a képernyők elé, hanem azzal is, hogy műsoraival mindig felkészülten, szívvel-lélekkel és lelkiismeretesen szolgálja hűséges nézőit.” (Szilvássy Artúr, Budapest).